Natural Multivitamine

Natural Multi is een uniek multivitamine-supplement, vol met écht natuurlijke vitamines en vrij van niet-natuuridentieke synthetische vitamines. Het is een supplement dat alleen zinvolle aanvullingen biedt en het lichaam niet onnodig belast.

De sterke punten van Natural Multi:

 • Bevat écht natuurlijke vitamines en provitamines, gewonnen uit plantaardige bronnen.
 • Bevat daarnaast een hoge en daarmee zinvolle dosering vitamine D3 uit wolvet.
 • Bevat geen overdadige (en zelfs gevaarlijke) maar zinvollle doseringen vitamines en mineralen.
 • Bevat een verstandige selectie mineralen.
 • Heeft koudgeperste extra vièrge olijfolie als basis, voor een goede opname van vetoplosbare vitamines.
 • Is mild voor maag en darmen.

Natural Multi onderscheidt zich ook met wat het niet bevat:

 • Vrij van niet-natuuridentieke synthetische vitamines die verdacht worden van onder meer het bevorderen van kanker en de algemene sterftekans.
 • Vrij van het potentieel schadelijke mineraal ijzer. IJzer in supplementvorm kan leiden tot maag- en darmklachten en overmatige oxidatieve belasting.
 • Vrij van potentieel schadelijke verbindingen van het mineraal chroom die in verband worden gebracht met DNA-schade.
 • Vrij van niet-essentiële kruiden die de verdraagbaarheid van het supplement negatief kunnen beïnvloeden of negatief met medicijnen interacteren.
 • Vrij van gluten, melk, lactose en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Natural Multi is uniek in de wereld. Wij kennen geen enkele andere multi die 100% natuurlijk is en volledig vrij is van synthetische toevoegingen, ijzer, chroom en andere potentieel schadelijke ingrediënten.

Hieronder kun je meer lezen over het eindresultaat: de uiteindelijke samenstelling, dosering, werking en herkomst van de ingrediënten van Natural Multi.

Inhoud Natural Multi

Per capsule %ADH
Nat. Prov. A
Nat. Vit. B1
Nat. Vit. B2
Nat. Vit. B3
Nat. Vit. B5
Nat. Vit. B6
Nat. Vit. B11
Nat. Vit. C
Nat. Vit. D3
Nat. Vit. E
Nat. Vit. K2
Koper
Jodium
Luteïne
Magnesium
Molybdeen
Selenium
Silicium
Zink
280 mcg
1,65 mg
1,5 mg
2,55 mg
2,85 mg
1,65 mg
53 mcg
40 mg
12,5mcg
2,55 mg
15 mcg
0,25 mg
75 mcg
0,5 mg
75 mg
12,5mcg
28 mcg
5 mg
3,5 mg
35%
150%
107%
16%
48%
118%
26%
50%
250%
21%
20%
25%
50%

20%
25%
50%

35%

Vrij van schadelijke mineralen

Niet alle essentiële mineralen zijn toegevoegd aan Natural Multi. Dat is een bewuste keus. Voor de meeste is aanvulling niet nodig. En voor sommige geldt zelfs dat ze potentieel schadelijk zijn voor de gezondheid wanneer ze worden gebruikt in de vorm van een voedingssupplement. Deze mineralen kunnen beter uit normale voeding worden gehaald.

Dit geldt met name voor ijzer en chroom. IJzer uit een supplement kan zich in het lichaam opstapelen in de vorm van ferritine. Een te hoog ferritineniveau is nadelig voor de gezondheid. IJzer in supplementvorm kan ook leiden tot maag- en darmklachten en is de voornaamste veroorzaker van overlijden door onopzettelijke vergiftiging bij kinderen.

Bij chroom uit supplementen zijn er aanwijzingen dat het DNA-schade kan veroorzaken. Hierdoor kan het mogelijk bijdragen aan het ontstaan van kanker.

In verband met de twijfelachtige reputatie van ijzer en chroom zijn deze elementen niet opgenomen in Natural Multi.  Ook calcium ontbreekt, omdat er maar weinig mensen  zijn die aanvulling met dit mineraal nodig hebben.